Λύστε το πρόβλημα του wifi μια για πάντα!

Λύστε το πρόβλημα του wifi μια για πάντα! Όσοι έχουν επιχειρήσεις εστίασης και προσφέρουν ασύρματο internet στους πελάτες τους, έχουν αντιμετωπίσει το κολλημένο router, ουκ ολίγες φορές. Ο εξοπλισμός που σας έδωσε ο πάροχος δεν είναι για κάτι περισσότερο από οικιακή χρήση. Αυτό πρέπει να το πάρετε απόφαση πριν συνεχίσετε με την αναβάθμιση του εξοπλισμού σας.

Ασύρματα δίκτυα WiFi για επαγγελματικούς χώρους και χώρους εστίασης. Δώστε την δυνατότητα στους πελάτες σας να έχουν γρήγορη και αξιόπιστη πρόσβαση στο internet.

Θέλετε να ξεχάσετε τις επανεκκινήσεις του router, τις καθυστερήσεις, τα κολλήματα αλλά και περιπτώσεις όπου οι πελάτες σας μπορεί να έχουν πρόσβαση αλλά εσείς που την χρειάζεστε για δουλειά να μην έχετε;

Ξεκινώντας με το routerMikrotik 750GR3 - Λύστε το πρόβλημα του wifi μια για πάντα!

Το πρώτο βήμα είναι το router. Να διευκρινίσουμε ότι δεν μιλάμε για modem/ router όπως αυτό που σας έδωσε ο πάροχος σας. Router υπάρχουν πολλά, κάποια πιο φτηνά ή ακριβά αλλά ας ξεκινήσουμε με ένα Mikrotik RB750GR2. Το συγκεκριμένο είναι υπεραρκετό για τις περισσότερες των περιπτώσεων. Το RB750GR2 θα συνδεθεί ενσύρματα στο modem/router του παρόχου μας και με τις κατάλληλες ρυθμίσεις θα πάρει όλο το βάρος πάνω του και θα ξαλαφρώσει το modem/ router του παρόχου. Συνήθως δεν αλλάζουμε το modem/ router του παρόχου, εκτός και αν είναι πολύ παλιό. Το RB750GR2 μας δίνει πάρα πολλές δυνατότητες συμπεριλαμβανομένης της σελίδας καλωσορίσματος. Εκεί μπορούμε να τοποθετήσουμε τα νέα της επιχείρησής μας, το λογότυπο μας ή να τους προτρέψουμε να κάνουν like στη σελίδα μας στο Facebook ή ένα review στο TripAdvisor.

Συνεχίζοντας με το Access Point

Το δεύτερο βήμα είναι το Access Point. Ξεχάστε εκείνο το access point που είδατε να υπόσχεται εμβέλεια 10+ χλμ. Δεν θέλουμε μεγάλη εμβέλεια, αλλά μεγάλη αξιοπιστία και υψηλές ταχύτητες. Η εμβέλεια είναι ζήτημα αμφίδρομο και απαιτεί και οι συσκευές των πελατών σας να έχουν μεγάλη ισχύ αλλά και το Access Point σας. Όλα τα υπόλοιπα είναι επιστημονική φαντασία.

Η πρόταση μας είναι το Unifi UAP-AC-LR
. Είναι αρκετά ισχυρό, υποστηρίζει υψηλές ταχύτητες και είναι Dual Band. Το Dual Band σημαίνει πως εκπέμπει στα 2.4Ghz όπως ο συνηθισμένος εξοπλισμός αλλά και στα 5Ghz όπου έχουμε μεγαλύτερες ταχύτητες και λιγότερο θόρυβο. Με το dual band access point ουσιαστικά είναι σαν να έχουμε δυο access point και μπορούμε να υποστηρίζουμε τον διπλάσιο αριθμό συσκευών, έως 200! Μέσω του ειδικού λογισμικού Unifi Controller μπορούμε να ρυθμίσουμε το access point μας και να βελτιστοποιήσουμε την απόδοση.

Συνίσταται, όπου περισσεύει ισχύς, να ρυθμίζουμε το access point να εκπέμπει όσο πιο χαμηλά γίνεται. Με αυτό τον τρόπο γλιτώνουμε προβλήματα με τον θόρυβο, τους πολύ μακρινούς μας πελάτες που συνδέονται δίχως να είναι πελάτες αλλά και παρεμβολές με γειτονικά δίκτυα. Ενδεικτικά, στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων που μειώθηκε η ισχύς, οι ταχύτητες αυξήθηκαν!

Εκπομπή στα 5Ghz υποστηρίζουν όλα τα Galaxy II και μεταγενέστερα, όλα τα iPad, όλα τα iPhone 5 και μεταγενέστερα και η λίστα μεγαλώνει. Ουσιαστικά οι μισές συσκευές το υποστηρίζουν.

Έχετε μεγαλύτερες απαιτήσεις;

Συμβουλευθείτε μας! Το προσωπικό μας είναι στην διάθεση σας για να λύσει κάθε απορία σας. Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 2661023902 σήμερα και βρείτε τις λύσεις μαζί με τους καλύτερους!

Καλό καλοκαίρι!

Περισσότερες πληροφορίες

Coffee Shop

Ζυθοπωλείο Ακαμάτρα

Bahia Mare

Cafe Del Mar

Monika Hotel

Calypso Lounge Bar

Crystal Blue

Ipsos Holidays Hotel

Malibu Summer Beach

Beach Bar-Restaurant Spyros

Sunrise Hotel